Прокуратурата поиска Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да наложи

...
Прокуратурата поиска Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да наложи
Коментари Харесай

Прокуратурата: КЕВР пропусна да санкционира „Топлофикация - Перник“

Прокуратурата поиска Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) да наложи санкция на Топлофикация –Перник “ АД. Това излиза наяве от публично известие на държавното обвиняване.

В него се напомня, че по отношение на повреда на 07.05.2020 година на шламохранилище на „ Топлофикация - Перник “ АД - сгуроотвал „ 7-ми септември “ и пропуск на вода от дигата, ВАП е упълномощила инспекция на министрите на енергетиката, на районното развиване и на околната среда, както и на председателя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

При инспекцията било констатирано несъблюдение на индикаторите за качество на топлоснабдяването и неспазване на Общите условия за продажба на топлинна сила за битови потребности от „ Топлофикация - Перник ” на консуматори в град Перник. Показателите за качество са признати от КЕВР, а Общите условия са неразделна част от издадената лицензия на „ Топлофикация - Перник “ АД и също са утвърдени от Комисията.

След инспекцията,  КЕВР е съставил констативен протокол и е дал задължителни наставления на „ Топлофикация - Перник “ АД.

Прокуратурата твърди обаче, че съгласно закона за енергетиката, в случай че има нарушаване на закон, на подзаконови нормативни актове по използването му, то КЕВР нала имуществена глоба от 20 000 до 1 000 000 лева. 

Сред материалите, получени във ВАП, не се съдържа информация за наложена такава глоба, показва прокуратурата и твърди, че  " ангажира ръководителя на КЕВР да упражни пълномощията си във връзка с „ Топлофикация - Перник “ АД ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР